zondag 6 januari 2013

De T-shirtjes

De laatste dagen vertoef ik in een lichte 'opruimmodus'.  Alles moet er aan geloven.  En het speelgoed van de 2 mini's nog het meest van al!  Al een bak of 3 kon ik wegdoen (naar de kringloopwinkel, naar mijn klas of rechtstreeks vuilbak binnen).  En nog lijkt het alsof er niets geminderd is!  Maar dat is een ander verhaal...
Mijn eigen naailade was ook aan wat ordenen toe.  Helemaal onderaan vond ik 2 T-shirtjes.  Weten jullie nog van toen ?  Belofte maakt schuld!


Op printerest vond ik leuke afbeeldingen die ik van het computerscherm overtekende.

  De 2 mini's mochten elk eentje kiezen.
Grote mini ging voor het hertje, kleine mini koos de poezen.
"En ook van die glittertjes erbij é mama!"

De figuurtjes werden netjes uit flockfolie geknipt en opgestreken.

Tot daar ging alles vlot.  Toen pakte ik de strijkglittertjes.  In zo'n zakje zit een mengeling.  Mijn ordelijk kantje wilt al die glitters een beetje sorteren zodat er een keuze kan gemaakt worden welke er best passen bij het kleur van de T-shirt en de flockfolie.  Sommige van die glitters zijn echt superklein!  Meestal liggen ze omgekeerd, zodat je enkel de lijmkant ziet.  Tegen dat ik elk glittertje met de glitterkant naar boven had gekregen, was er al wat tijd verstreken!
Goed, selectie was gemaakt, maar dan komt het bepalen van de compositie!  Ik vind een mengeling van soortjes meest geslaagd.  Dus gaat de selectie in een potje, even mengen en dat uitstrooien op het T-shirt.  Dan begint het prutswerk dus opnieuw.  Alle glitters omdraaien, juist leggen, niet te dicht, niet te ver.  Dikke vingers tussen minuscule glitters.  Glitters springen weg als in een vlooienspel, vallen verder neer met de lijmkant naar boven, ...GRRR!
Laat ons zeggen dat ik blij was toen ik over het bakpapier aan het strijken was!  2 glitters waren er toch in geslaagd aan het bakpapier te kleven in plaats van het T-shirt.  Enfin, hopelijk zijn de 2 mini's blij als ze hun gepimpte T-shirts zien!8 opmerkingen:

 1. Jij bent ook aan het pimpen gegaan net als ik. Ik herken het probleem met de glittertjes maar het resultaat mag er wezen.Tof gepimped!!Ik heb dit keer transferpapier gebruikt, moet je ook eens uitproberen, groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar heb ik al veel over gehoord, maar waar koop je dat?

   Verwijderen
  2. Oeps, te snel gereageerd! Nu zag ik het net op je blog: AVA dus!

   Verwijderen
  3. Ze verkopen ook transfertpapier in den Action......veel goedkoper!

   Verwijderen
  4. Action is niet echt een winkel waar ik vaak kom, maar ik zocht er al enkele keren en vond het niet onmiddellijk. :-(

   Verwijderen
 2. Mooi. Blijven die glittertjes goed zitten? Tot nu toe gebruikte ik alleen flockfolie en dat geeft geen problemen zelf na verschillende keer wassen. Maar die glittertjes zien er zo klein uit.ik denk dan automatisch, zo gemakkelijk om los te komen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het eerste T-shirtje dat ik met glitters versierde, deed ik cadeau. Ik weet dus niet of alles goed bleef hangen. De laatste 2 T-shirtjes zijn voor mijn 2 mini's. Ik had inderdaad wat problemen, maar dan eigenlijk meer met de flockfolie dan met de glitters. De dunste deeltjes van de folie komen gemakkelijk los. Eigenlijk liggen de T-shirtjes al 3 weken klaar om nog eens opnieuw te strijken... Ik heb de T-shirts ook nog niet gewassen. Wordt vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebt gij die flockfolie met de hand gesneden?
  KNAP!!!

  BeantwoordenVerwijderen