donderdag 11 april 2013

Brussel

Elke paasvakantie trekken we er een dagje op uit.  We: een goede vriendin, de 2 mini's en ikzelf.  Dierenparken en pretparken had ik zo eventjes gehad.  (Dat klinkt nu alsof je ons daar wekelijks kan vinden.  Terwijl de mini's daar slechts 1 à 2 keer per jaar kunnen vertoeven...)  Enfin, ik weet niet meer hoe, maar ik kon hen allen enthousiasmeren om naar Brussel te trekken.


Jawel, Brussel in de regen!

Vervoersmiddel bij uitstek in Brussel: de metro!
Grote mini fantaseerde allerlei horrorverhalen van "En als ik al op de metro zit en jullie nog niet en de deuren gaan toe?"  "En als die metro nu kapot gaat terwijl we onder de grond zitten?"   Telkens we een metro-ingang afdaalden, voelde ik haar hand stevig in de mijne knijpen. Pas op het einde van de dag (toen ze zeker was dat we de laatste metro gehad hadden), kon ze zeggen: "Da was wel leuk é, die metro!")  

Brussel voor beginnende mini's = alle cliché-trekpleisters bezoeken!


Kleine mini vroeg zich af of de koning thuis was, grote mini viel in zwijm voor al het goudwerk in de gevels van de grote markt en beide vonden manneke pis toch wel wat klein.


Aahh, doorheen de regen en snijdende wind, toch een streepje lente in de stad!

Na een lunch op restaurant (Ahja, zo doen dames op citytrip dat hé.  Picnic's zijn voor dieren- en pretparken!), trokken we naar het Natuurhistorisch museum.Kleine mini leert na de vakantie over dino's, dus lag de nadruk ook op de dino-zalen.  Er was van alles te zien, te doen en te beleven.  De mini's verveelden zich geen seconde!  Zeker een aanrader!  Maar dan misschien best een hele dag van maken.  Wij hebben 2 verdiepingen van de 4 niet meer kunnen bekijken!  
"Dan komen we toch gewoon nog eens terug, mama?"


3 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Zag er uit als een leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een leuke dag zeker? Ik wil wel meegaan naar de dino's!! Foto's zien er vre tof uit!! Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeer leuke foto's, zalige dag ondanks de regen.
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen