woensdag 26 december 2012

En nog een feestje!

Dat grote mini 7 geworden is, vertelde ik al eerder.  Vorige zondag kwam de hele familie voor koffie en taart en later op de avond nog gezellig soep met stokbroodjes.  Daarna hadden we kerstavond bij de schoonfamilie en daarna kerst bij mijn familie.  En als we dan toch bezig zijn met feesten, kan er best nog ééntje bij!

Vandaag was er een feestje voor 5 vriendinnetjes en 1 vriendje van grote mini.  Voor jullie met z'n allen "ocharme, dat ene vriendje" roepen: da manneke heeft zich goed geamuseerd!  Ik had er grote mini vooraf ook over aangesproken: "Allé, vraag dan toch nog een jongen, anders is hij zo alleen."  "Maar hij vindt dat niet erg dat hij de enige jongen is!" was haar antwoord.  En inderdaad: als een echte ladysman blende hij in de groep giechelende meiden.  Hij gaf grote mini zelfs een compliment bij een speels trek- en duwspelletje: "Amai, jij kan wel goed vechten!"  Ik aanschouwde een welgemeende fonkeling in de ogen van grote mini.  Kinderliefde, maar toch al gemeend! (Wat zal dat geven als we nog eens 7 jaar verder zijn?)

 
Vooraf werd onze woonkamer omgetoverd tot een speelparadijs (of een tentoonstelling van de oneindige collectie speelgoed). Bij de zetels kwam een Barbie-hoek en naast de tafel een echte Playmobil-corner.
 


De feesttaart werd de favoriet van grote mini: een bodem van verkruimelde speculaas met daarbovenop chocolademousse. Wat strooisel geeft het een feestelijke toets.


Voor wie de chocoladebom niet zag zitten, waren er andere 'sneukelingskes' genoeg.

Na het vullen van de magen ontpopte manlief zich tot een volleerde chiroleider.  Met veel enthousiasme leidde hij het muzikale pak dat hij daags voordien in elkaar had gestoken.  Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk.  De bende mini's hadden enorm veel plezier.  Zo veel dat ik me bijna moest haasten om de voorbereidde knutselactiviteit nog aan bod te kunnen laten komen.
Grote mini (en eigenlijk ook kleine mini) is zeker dagelijks bezig met tekenen, kleuren, knippen en plakken.  Een knutselactiviteit mocht dus niet ontbreken.  Grote mini had haar stapel knutselboeken geraadpleegd en de keuze viel uiteindelijk op deze vilten gezichtjes.


Vilt vond ik bij Action.  Ik bracht ook wat vellen foam mee en dat bleek een hit.  De foamvellen bleken beter knipbaar.
Na een half uur knip- en plakwerk hadden ze deze collectie bij elkaar:


Voila, en nu even geen feestjes meer! (Toch 2 dagen niet meer.  Zaterdag staan een jarig nichtje en een borrelende baby op het programma!)

1 opmerking:

  1. Leuk feestje! Hier wordt ook steeds één favoriete jongen uitgenodigd. Die vindt het ook helemaal niet erg om alleen tussen de meisjes te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen