zaterdag 29 december 2012

Kerstjurk

Oef!! De kerstjurk voor kleine mini is af.  Op kerstdag zal ze het al zeker niet meer dragen.  Gelukkig volgt nieuwjaar nog.
Grootse plannen had ik: de 2 mini's in het nieuw tegen de feestdagen.  Maar dat was buiten de drukke decembermaand gerekend.    Verder heb ik ook gemerkt dat mijn onzekerheid me serieus nekt bij momenten.  Ik moet mezelf soms moed inspreken: "allé komaan, die stof knippen, dat zal wel lukken.  Begin er gewoon aan!"  En dan laat ik het boeltje nog een dagje rusten.  "Gauw, toe, ge moet ne keer voor de eerste keer mouwen insteken!"  Dan speld ik voor de 19e keer de mouwen (omdat ik ze de eerste keer binnenstebuiten instak, de tweede keer zat mijn naad aan de goede kant, ...) 
Maar zie: de aanhouder wint!!
 
 
Het werd tuniek 24 uit Knippie 5/2012.
De stof komt van Stoffenspektakel in Kortrijk.
 


Volgens Knippie is het een model voor tricot.  Maar dat had deze beginnende naaister niet gezien.  Al goed dat ik het een maatje groter maakte!  Maar toch moest ik het lijfje nog wat verbreden.  (Vandaar dus mijn mouwengesukkel!  Niets paste nog!)  Aan de schouders zit een leuk 'frulleke'.  (Voor mij persoonlijk heel handig.  Het verdoezelt kleine plooitjes die er eigenlijk niet moeten zijn. ;-)
 
 
En kijk eens naar dat knooppatje!
 
 
 
Ja, kijk maar eens goed!
 
 
 
Dat lukte toch al iets beter dan hier.
De achterkant is recht afgewerkt en het voorpand is afgerond.  (Denk nu niet dat ik de creatieve wilde uithangen.  Zo is het patroon!)
 
 
Bij nader inzien had ik beter eerst mijn strijkijzer over de jurk gehaald.  Sorry!  Maar foto's met levende model volgen nog!
 
 
Ondertussen tekende ik al het patroon uit voor de rechte jurk uit 'Stof voor doe het zelvers' voor grote mini.  Nieuwjaar zal ik voor haar niet meer halen, aangezien ik nu besef dat het morgen zondag is en ik geen lange rits in huis heb.  En ik vermoed dat ik maandag andere bezigheden zal hebben dan naaien en ritsen halen...  Waar vinden jullie de tijd om stof en fournituren te halen zodat er op elk moment van de dag aan naaiprojecten kan gewerkt worden?


2 opmerkingen:

  1. tijdig internetshoppen (en duimen dat het toekomt)? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had hier net hetzelfde voor. Goede voornemens om jurkjes te maken voor de feestdagen. Eéntje raakte klaar tegen kerstdag maar Eloïse zit nog steeds zonder. Het zal ook niet meer voor nieuwjaar zijn denk ik... En ik heb nochtans alles liggen om er aan te beginnen...

    BeantwoordenVerwijderen